luni, 3 iulie 2017

„Iepurașul care voia să adoarmă” de Carl-Johan Forssen Ehrlin

Azi vreau să vă povestesc despre o carte pentru copii, o carte „magică”, cum o numesc părinții. Este vorba despre „Iepurașul care voia să adoarmă” de Carl-Johan Forssen Ehrlin. Aflasem despre ea de mult timp, însă îi puneam la îndoială efectul. Până când am găsit-o pe rafturile bibliotecii de unde împrumut cărți și mi-am zis că a venit momentul „s-o testez”. Zis și făcut!

Cartea reprezintă o metodă revoluționară de a-i face pe copii să adoarmă repede și este recomandată de psihologi și terapeuți pentru un somn liniștit. 

Autorul propune o poveste scrisă într-o manieră inovatoare, care introduce pe nesimțite în subconștientul copilului sugestia somnului. Folosind diverse tehnici psihologice eficiente, menite să-i ajute să se relaxeze, cartea îi atrage pe copii să devină parte din poveste și să adoarmă în același timp cu iepurașul cel poznaș, personajul principal. 

Totul începe cu „A fost odată...”, continuând cu povestea iepurașului poznaș, care voia să adoarmă, însă nu reușea nicidecum. Acesta pornește în căutarea împărăției lui Moș Ene, iar pe drum îl întâlnește pe Melcul Somnoros și Bufnița Picoteală. De la aceștea primește sfaturi utile, iar pe drumul de întoarcere spre casă, reușește să aducă somnul tot mai aproape. La finalul poveștii, iepurașul adoarme, alături de frățiorii și surioarele sale, alături de părinți, dar și de micuții cititori. 

În prima zi, când le-am citit cartea copiilor mei, unul dintre ei a adormit chiar de la prima pagină, tati la fel, pe când asupra fetiței nu a avut nici un efect. În următoarele zile a fost la fel. Astfel, am înțeles că această carte e bună, însă nu îi ajută pe toți copiii să adoarmă repede. Fetița, din contra, e interesată să asculte și să afle ce face iepurașul mai departe. Deci, ca o poveste educativă, e minunată și o recomand! 

Autorul spune că această carte nu trebuie citită cu voce tare în apropierea cuiva care conduce un vehicul. De asemenea, recomandă urmarea câtorva sfaturi simple, care ajută la crearea atmosferei perfecte, în care copilul să se poată relaxa, să se liniștească și să adoramă.

Aș putea să vă povestesc multe despre ea, căci conține idei bune de pus în practică și în cazul maturilor, însă vă las pe voi să o descoperiți. O să vă placă!

Pentru a vedea și alte recomandări de carte, urmăriți-mă pe Instagram sau dați un like paginii de Facebook a blogului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu